op 10 Aziatische bieren

1) Saigon bier

Dit Vietnamees bier wordt gebrouwen met gerst en rijst , en giet een heldere gouden kleur met een dikke en romige witte schuimkraag. Dit is een speciale pilsener met een zurig karakter, als mensen in (Vietnam) dit soort bier drinkt in de zon dan is het heerlijk zacht en verfrissend, terug in Nederland of België lijkt het iets zurig en vol. In het algemeen is dit een bier met een redelijk laag alcoholpercentage van 4.9% en vergelijkbaar met Nederlandse pilsener.

2) Angkor (Cambodia) beer

Dit wordt verkocht met de slogan ‘ My beer, my country”. Het is een nationale biertje, vernoemd naar de temples die momenteel miljoenen toeristen naar Cambodia trekken. Van Angkor word je een trotse Cambodjaan , want het is een fris biertje met een volle, subtiele smaak. Een van de weinige biermerken die ik ook op tap ben tegengekomen. Dit biertje wordt vaak verward met een biertje dat Anchor heet. Dat is echter een muf biertje en moet je niet hebben, Angkor is veel lekkerder. Wie het plaatselijk, in Cambodia, wilt bestellen: Angkor spreek je uit als ang-kor, en Anchor spreek je uit als an-tjor.

3) Asahi super dry

Met zijn verfrissende gerst smaak en scherpe nasmaak is Asahi Super Dry veruit het meest populaire high-kwaliteit bier in Japan. Sinds zijn debuut in 1987 als eerste droge bier van Japan, werd de smaak van dit opwindende biertje steeds verbeterd. De smaak heeft een nieuwe standaard gesteld die vandaag wordt erkend in de hele wereld.

4) Tsingtao uit China

Tsingtao is een wereldberoemde biermerk. Het werd in Qingdao stad gebrouwd door Duitse en Britse kolonisten in 1903. Tsingtao bier bestaat uit vier ingrediënten fijne hop , gerst, rijst en schoon Laoshan mineraalwater. Het alcoholgehalte tussen 3,5 % -4 % . Tsingtao bier is gemaakt kristallig water heirdoor heeft het een duidelijke lichtgele kleur, wit schuim en het zorgt voor een langdurige frisse en schone geur.

5) Tiger beer

Gelanceerd in 1932, Tiger Beer wordt momenteel gebrouwen in 11 Aziatische landen en gedronken in meer dan 75 landen in Europa , de Vereingde Staten, Latijns-Amerika, Australië en het Midden-Oosten . Als een van de toonaangevende hedendaagse biermerken ter wereld, Tiger Beer gaat door een strikt brouwproces die meer dan 500 uur duurt. Bij het maken van Tiger Beer wordt er alleen gebruik gemaakt van de beste kwaliteit ingrediënten. Het bier heeft ook meer dan 40 internationale onderscheidingen en award gewonnen.

Een nieuwe variant van Tiger Beer is Tiger Rädler een productinnovatie dat Tiger Beer vermengt met natuurlijk citroensap. Tiger Rädler biedt dubbele verfrissing voor alle gelegenheden en is een heerlijke dorstlesser met zijn scherpe fruitige smaak die is geworteld in het bier. Voor een beperkte tijd is Tiger Radler ook verkrijgbaar in een Mandarijn variant.

6) Owa bier

Owa bier werd geboren in mei 2006. Het werd gebrouwd en ontworpen voor de beste Belgische en Japanse fusion food experience. Het is inderdaad een zeer goede combinatie met sushi en YAKITORI (sweet sojasaus). De brouwerij is gevestigd in de beroemde wijk Ukkel in Brussel op slechts 2 km van het Moeder Lambic in Sint-Gillis . Leo Imai begon te brouwen in december 2008 en in 2009 hij maakte een soort keuken laboratorium in de brouwerij, en onderzocht de beste combinaties met Japanse gerechten en bier.

7) Abashiri Bierbrouwerij , Hokkaido

In 1998, beon het Abashiri Bierbrouwerij als een initiatief van de Tokyo University of Agricultuur ‘s bio-industrie faculteit om onderzoek te doen naar de ontwikkeling van de productie van witbier. Ze staan het meest bekend om hun zeer unieke Okhotsk Blue Ryuho Draft. Dit bier mengt de meest ongewone ingrediënten vanaf het water uit gesmolten ijsbergen dat uitmondt in de zee van Okhotsk in de Stille Oceaan. Ook is de levendige blauwe kleur van de drank die wordt verkregen door de toevoeging van natuurlijke gardenia pigment aan de mix om de oceaangebied te vertegenwoordigen. Oorspronkelijk gekleurde bieren zijn zeker de specialiteit van Abashiri.

8) Beer Lao , Laos

Pale Lager: 5 %
Time Magazine noemde het “Beste bier uit Azië”. Donker van kleur en stevige, krachtige smaak dan sommige van de andere bleke bieren in de regio , ondanks de donkere kleur wordt het gemaakt van rijst.

9) Chang Beer

De goedkopere en sterkere alcoholische biertje. Het staat bekend als de ‘arme man bier ‘ of ‘Olifant piss’ en het is perfect voor de dag dat je je realiseert dat de Amerikaanse dollar zijn waarde verliest en uw backpacker budget een derde van zijn waarde heeft verloren. er gaan geruchten rond dat Chang wordt gebrouwen met formaldehyde (een soort gas), en het heeft een sterke ‘achter in de keel’ hangende smaak. Ook koud geserveerd in een koeler!

10) Leo

Een van het bekendste biertje van Thailand en beschikbaar in de meeste landen van Zuidoost-Azië, Leo is zeer concurrerend geprijsd op ongeveer 42baht ($ 1,40) voor een 640ml fles.

Het verliest nog wel van de Cambodjaanse prijzen, maar het is zeker een van de betaalbaarste Aziatische Biertjes. Het is verfrissend en zet zich niet zoveel uit zodra de fles een beetje in de zon verwarmd wordt. Nogal een aanvaardbaar brouwsel in vergelijking met de walgelijke beet van een fles Chang Beer (ook bekend als “Olifant piss” door de lokale bevolking).