Sake – Deel van de Japanse cultuur

Naarmate de dagen langer worden en onze glimlach een beetje meer ontspannen, de tijd los te laten en te genieten van de komende dagen van warmte en gelach, arriveert binnenkort. In Japan , Hanami – de kunst van het genieten van de schoonheid van bloemen (voornamelijk ume en sakura ) , is begonnen . Of u nu een sake kenner bent of een beginner, hebben we een korte lijst van soorten Sake onder elkaar gezet om kennis mee te maken samen met vrienden.

Wat is Sake?
Sake is een Japanse alcoholische drank gemaakt van gefermenteerde rijst , koji ( vaak vertaald als rijst mout of gist) en water . In het Japans betekent het woord ” sake ” ook alcoholische dranken in het algemeen.

Hoe wordt sake gemaakt ?
Het is een langdurig proces, maar in het kort uitgelegd, sake wordt gemaakt door rijst te malen, wassen en stomen . Dan wordt een deel van de gestoomde rijst gebruikt om koji , de gist afgeleid van rijst, te maken . Nadat de koji en de resterende gestoomde rijst met water worden gemengd en wordt het vervolgens gefermenteerd. Daarna wordt er meer rijst , koji en water wordt toegevoegd aan het mengsel, waarna de drank wordt gefiltreerd en gebotteld .
Hieronder is een paar sake soorten:
Ozeki Hanaawaka Sparkling Sake
De Ozeki Hanaawaka Sparkling Sake wordt gemaakt met behulp van alleen rijst en koji rijst schimmel. Dit maakt het de perfecte keuze voor de eerste keer omwille drinkers op zoek naar de wondere wereld van de Japanse sake te sluiten. Het is licht genoeg om je zintuigen niet te overweldigen met smaak en geur. Dit is wat maakt het geweldig in combinatie met sushi.

Taru Sake
Taru Sake is een authentieke , droge sake onderscheiden door de frisse geur van Yoshino ceder. Deze fijne , droge sake is toegestaan om te rijpen in vaten gemaakt van de fijnste Yoshino ceder. De sake wordt getrokken uit het vat en gebotteld net wanneer de geur en smaak haar hoogtepunt bereikt. De verfrissende geur van Taru Sake dient om de smaakpapillen te wissen door het wegwassen van resterend voedsel smaken die zich nog in de mond bevinden. Deze sake wordt gebruikt als aanvulling op een groot aantal Japanse en westerse gerechten, waaronder kruidige gerechten en voedingsmiddelen met een rijke , volle smaak .

Bij The Oriental Shop vindt u allerlei Sake soorten. Die verschillend zijn, naast de warme Sake’s bieden we nu ook een frisse Sake met Bubble’s! **Heerlijk Genieten**