Hoe maak je vegetarische sushi?

De lente is een geweldige tijd om te experimenteren met de heerlijke verse groenten die beschikbaar zijn en lekkere vegetarische sushi te maken. Om te beginnen, wat je nodig hebt zijn een paar van het gereedschappen en basisingrediƫnten nodig. Zodra u het gereedschap in uw voorraadkast hebt, kunt u gebruik maken van wat groenten die u bij de hand hebt om heerlijke vegetarische sushi maken.

Sushi Gereedschap : U heeft slechts twee speciale gereedschappen nodig: een bamboe mat om de sushi te rollen en een rijst paddle. Als u geen houtspatel heeft kunt u ook temaki maken (rollen met de hand). Een bamboe mat is goedkoop en kan worden gevonden op een Japanse markt, keuken speciaalzaken of online. Er wordt meestal een rijst paddle bij gegeven. Alle spullen zijn te vinden op The Oriental Webshop.

Een paar voorbeelden van vegetarische sushi recept zijn komkommer rolletjes met rode biet, avocado met paprika, etc… Deze sushiā€™s krijgt zijn heerlijke smaak door de geweldige variatie aan ā€˜groeneā€™ ingrediĆ«nten. Als u de beste soorten van vegetarische sushi kiest, kunt u genieten van een heerlijke maaltijd, dat ook voorziet in vele voordelen voor de gezondheid. Kies altijd de optie van een basis van bruine rijst in plaats van witte rijst als het mogelijk is, omdat bruine rijst meer nuttige stoffen zoals eiwitten en complexe koolhydraten . Helaas kunnen niet alle sushi winkels en restaurants bruine rijst aanbieden, hierdoor word sushi gemaakt met vooral witte dan bruine rijst .

Hoe ga je een vegetarische sushi maken? Hieronder zijn wat je allemaal nodig hebt!!!!
ā€¢ 1/2 komkommer
ā€¢ potje ingelegde gember (pickled ginger)
ā€¢ 1 rijpe avocado
ā€¢ 1 rode paprika
ā€¢ 3 eieren
ā€¢ 2 tl gemengde oosterse specerijen (kurkuma, djintan, etc)
ā€¢ 2 el olie om in te bakken
ā€¢ 1 lente uitje
ā€¢ flesje sojasaus, hartig
ā€¢ 100g zeekraal
ā€¢ 100g shiitake
ā€¢ 5 nori vellen
ā€¢ 3 el sesamzaad, geroosterd

Snijd de komkommer, de avocado, de shiitake en de paprika in lange, dunne repen. Klop de eieren los met wat Oosterse specerijen naar smaak en voeg eventueel wat zout en peper toe. Bak er een kleine omelet van in de olie. Wok de shiitake en de zeekraal beetgaar (apart). Kook de sushirijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Kies uit de volgende vullingen:
ā€“ Komkommer met ingelegde gember
ā€“ Avocado en rode paprika
_ Avocado met rode biet

Leg een norivel op een bamboo mat. Verdeel een laagje sushirijst over de bovenste helft van het vel. Leg een reepje vulling in het midden van de rijst (in de lange weg) en begin vanaf de rijst-kant van boven naar beneden op te rollen, zĆ³ dat de vulling in het midden van de rol komt. Maak de rest van het vel waar geen rijst op zit nat en rol verder. Snijd de rollen in dikke plakken en zet recht op. Dit soort sushi heet sushi maki.

Om een California roll te maken, neem je een half norivel en bedek je deze helemaal met een laagje rijst (goed aandrukken!). Draai het geheel om op een stukje vershoudfolie en beleg nu de lege, zwarte achterkant van de nori met een reepje vulling. Rol nu van boven naar beneden op, zodat de rijst aan de buitenkant komt. Gebruik de folie om het strak op te rollen. Snijd in dikke plakken en wentel de ronde kant door geroosterd sesamzaad.
Serveer de vegetarische sushi op een mooi groot bord met kommetje sojasaus en ingelegde gember erbij. Handig is om van de overgebleven vulling een salade te maken.